Elinizdeki kitap olağanüstü argan ağacından, keçilerle yaşadığı sıra dışı birliktelikten, şifa deposu meyvelerinden ve bu meyvelerden elde edilen, Fas’ın “altın iksiri” diye de adlandırılan kozmetik ve gastronomik değere sahip argan yağını anlatıyor.
Afrika, Arap, Berberi ve Avrupa kültürlerinin hoş bir sentezi, Batı’nın etkisi altında olsa da Doğulu özelliğini kaybetmemiş, Osmanlı İmparatorluğu’nun Kuzey Afrika’da fethedemediği tek ülke Fas’ın altın iksirinin meziyetlerini tanıdıkça gerek bu iksiri gerekse bu mistik ve gizemli toprakları deneyimlemek arzusuyla yollara düşeceksiniz.
Oğlak Yayınları’ndan... Fas’ın mistizmini yaşamak isteyen gezgin ruhlara, yemek tarifleriyle, sağlığını önemseyen gurmelere, Berberi kadınların reçeteleriyle, güzelliğine düşkün herkese...
Fas’ın Altın İksiri Argan...
Kitabın Özellikleri
Basım Dili | Türkçe |
Sayfa Sayısı | 208 |
Kapak Türü | Karton Kapak |
Kağıt Türü | 2. Hamur |
Basım Yeri | İstanbul |
En / Boy | 13,00 / 19,00 cm. |