Ruhun Gıdası Kitaplar'dan yemek kültürüne kurgusal bir bakış! Roman dizimize NAR ÇORBASI'yla devam ediyoruz, afiyetle okuyun diye!
Küçük İrlanda kasabası Ballinacroagh'da bilinen gastronomik lezzetler hiçbir zaman handaki et lokantasının basit yemeklerinden öteye geçmemişti.
Fakat güzel Aminpour kız kardeşler, Marjan, Bahar ve Layla kasabaya geldiklerinden beri durum değişmek üzere. Üç kız kardeş kasabanın tam ortasında Babylon Kafe'yi açarak geleneksel İran yemeklerini sunmaya başladıktan çok kısa bir süre sonra, kasaba halkı taze otlu kuku, kuzu etli abguşt ve kızarmış filkulaklarının çekici lezzetine müptela olmuş durumda. Üstelik bütün bu güzel yiyeceklere eski semaverde demlenen yasemin çayı eşlik ediyor...
Ama aslında "kasaba halkının çoğu" desek daha doğru olur. Çünkü kasabadaki herkes üç kız kardeşi kolları açık karşılamıyor - yaşlı ev kadınları kocaları için korkuyor; kasabanın kıdemli bar sahibi dükkanlarının yerinde disko açmak istiyor ve onun ağzı bozuk oğlunun Layla'da gözü var...
Gizemli baharatlar, güzel yemek tarifleri, ağız sulandıran kokularla dolu, yürekleri ısıtan eğlenceli bir aşk, dostluk ve yemek hikayesi...
Kitabın Özellikleri
Basım Dili | Türkçe |
Çeviren | Nejla Özgür Şeker |
Sayfa Sayısı | 232 |
Kapak Türü | Karton Kapak |
Kağıt Türü | 2. Hamur |
Basım Tarihi | Nisan 2016 |
Basım Yeri | Ankara |
En / Boy | 13,00 / 19,00 cm. |