Nelere kadirdir bir yemek?
Hangi baharat kılavuzudur kalbe giden yolun?
Kamer, Şems, Merih ve Zühre;
Hangi yıldızlar saklıdır sıcak bir tencerede?
Ve cevza ve mizan ya da kavs;
Hangi burcun kokusudur bir tutam tarçın?
Sarmısak deva mıdır yoksa bela mı?
İsmi nedir taze ekmek kokusunun?
Bir bardak şerbet unutturur mu acıları?
Ya da bir yudum çorba açar mı kapıları?
Yıldızlar ve fısıltılarla çevrili, Topkapı Sarayı'nda başlayıp İskenderiye'ye uzanan bir serüven...
Gastronomi ile harmanlanmış, aşkla tatlandırılmış bir tarih yolculuğuna çıkıyoruz, hadi!
Kitabın Özellikleri
Basım Dili | Türkçe |
Sayfa Sayısı | 320 |
Kapak Türü | Karton Kapak |
Kağıt Türü | 2. Hamur |
Basım Tarihi | Kasım 2017 |
Basım Yeri | İstanbul |
En / Boy | 14,00 / 21,00 cm. |