SAFRANBOLU, KÜLTÜREL KİMLİĞİMİZİN DERİNLİĞİNİ,
SANATSAL ZARAFETİMİZİ VE ESTETİĞİMİZİ DÜNYAYA ANLATABİLECEĞİMİZ, YAŞAYAN BİR MASAL ŞEHRİ.
ELİNİZDEKİ KIYMETLİ ESER, BU ÇABANIN TAKDİRE ŞAYAN ÖRNEKLERİNDEN BİRİ. BÖLGENİN BİN YILLIK YEMEK KÜLTÜRÜNÜN TARİHSEL GEÇMİŞİNİN VE GELİŞİMİNİN ANLATILDIĞI, SAFRANBOLU ÖZELİNDE YÖRENİN YEMEK VE SOFRA KÜLTÜRÜNÜN AKADEMİSYEN TİTİZLİĞİ VE SANATÇI DUYARLILIĞIYLA YAZIYA DÖKÜLDÜĞÜ, HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜSTÜNDE BİR ÇALIŞMA.
BUGÜN BİR KISMI ARAMIZDA OLMAYAN SEKİZ ANIT ŞAHISLA YAPILAN SÖZLÜ KÜLTÜR ÇALIŞMASI, ON BİR SEÇİLMİŞ ANA YEMEK VE TATLININ TARİHSEL SÜRECİNİN ANLATILARAK TARİFİNİN YAPILDIĞI, BÖLGEMİZİN GASTRONOMİ HAFIZASINDA BULUNAN 135 FARKLI LEZZETİN YAZILI METİNLERE AKTARILIP SONSUZLAŞTIRILDIĞI, YÜZDEN FAZLA KAYNAKÇADAN YARARLANILARAK HAZIRLANAN EŞSİZ BİR KÜLTÜR VE SANAT ATLASI.
“YENİ SAFRANBOLULU” KIYMETLİ MİMAR, AKADEMİSYEN VE İŞLETMECİ HEMŞERİMİZ “BİLGE MİMARLARIN” TAKİPÇİSİ VE TEMSİLCİSİ İBRAHİM CANBULAT’A, GELENEĞİMİZİN YAŞATILMASI VE GENÇ KUŞAKLARA AKTARILMASI GAYRETİ, SÖZLÜ TARİHİMİZİ VE SOYUT KÜLTÜREL MİRASIMIZI KAYDA ALARAK EBEDİLEŞTİREN EŞSİZ ESERİ İÇİN ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.
KEMAL ÇEBER
KARABÜK VALİSİ
OĞLAK YAYINLARI, İBRAHİM CANBULAT’IN
SAFRANBOLU SOFRASI – BİR TARİH VE ETNOGRAFYA ÇALIŞMASI‘NI
OĞLAK GASTRONOMİ KİTAPLARI ARASINDA YAYIMLAMAKTAN ONUR DUYAR.
Kitabın Özellikleri
Basım Dili | Türkçe |
Sayfa Sayısı | 276 |
Kapak Türü | Karton Kapak |
Kağıt Türü | 2. Hamur |
Basım Tarihi | Aralık 2023 |
Basım Yeri | İstanbul |
En / Boy | 17,00 / 22,00 cm. |