Demli̇kten Süzülen Kültür - Çay

Demli̇kten Süzülen Kültür - Çay


Yazar: Deniz Gürsoy
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Kategori: Yemek Kitapları - İçecekler - Gurme
Barkod: 9789753299701
Fiyat: 500,00  ₺
  Stokta
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Elinizde, 1912'den sonra (özel amaçlarla çeşitli çay
şirketlerinin yayımladıkları hariç tutulursa) Türkiye'de
yazılmış ilk telif çay kitabını tutuyorsunuz. Çayın
beşbin yıllık uzun tarihi... Çay bitkisinin kökeni,
yetiştirilmesi, haşatı... Türkiye'de çayın geçmişi...
Çin'de, Rusya'da, Yemen'de, Amerika'da, Hindistan'da,
Tunus'ta, Tibet'te, Afganistan'da, İrlanda'da çay
saati... İngiltere'de beş çayı... Japonya'da çay
seremonisi... Semaverin kökeni ve kullanışı.... Çay
demleme sanatı... Fal meraklılarına çay falı... Demlikte
kalmış çayın yararları... Çayın sağlığa yararları ya da
zararları... Her türlü bitki çayı... Dünyada
görebileceğiniz her çeşit çay... Dünyadan farklı çay
tarifleri ya da karışımları ve ustalarından demleme
teknikleri... Ünlü çay tiryakileri... Çay tadım
tekniği... Çay hakkındaki bilgi kaynakları, en iyi çay
bahçeleri... Çayın kronolojisi... Ayrıca kapsamlı bir
çay terimleri sözlüğü... Bütün bunlar, Çilingir
Sofrasında Rakı, Çilingir Sofrasında Rakı Mezeleri,
İnceliklerin Kadehindeki Şarap, Zengin Sofraların Lüks
Tatlan, Harcıâlem îçki Bira, Tarihin Süzgecinde Mutfak
Kültürümüz kitapları yazarı Deniz Gürsoy'un
kaleminden... Ferah çaylarınız olsun.

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Sayfa Sayısı168
Kapak TürüKarton Kapak
Kağıt Türü1. Hamur
Basım TarihiEkim 2019
Basım Yeriİstanbul
En / Boy15,00 / 18,00 cm.