Elinizde, 1912'den sonra (özel amaçlarla çeşitli çay
şirketlerinin yayımladıkları hariç tutulursa) Türkiye'de
yazılmış ilk telif çay kitabını tutuyorsunuz. Çayın
beşbin yıllık uzun tarihi... Çay bitkisinin kökeni,
yetiştirilmesi, haşatı... Türkiye'de çayın geçmişi...
Çin'de, Rusya'da, Yemen'de, Amerika'da, Hindistan'da,
Tunus'ta, Tibet'te, Afganistan'da, İrlanda'da çay
saati... İngiltere'de beş çayı... Japonya'da çay
seremonisi... Semaverin kökeni ve kullanışı.... Çay
demleme sanatı... Fal meraklılarına çay falı... Demlikte
kalmış çayın yararları... Çayın sağlığa yararları ya da
zararları... Her türlü bitki çayı... Dünyada
görebileceğiniz her çeşit çay... Dünyadan farklı çay
tarifleri ya da karışımları ve ustalarından demleme
teknikleri... Ünlü çay tiryakileri... Çay tadım
tekniği... Çay hakkındaki bilgi kaynakları, en iyi çay
bahçeleri... Çayın kronolojisi... Ayrıca kapsamlı bir
çay terimleri sözlüğü... Bütün bunlar, Çilingir
Sofrasında Rakı, Çilingir Sofrasında Rakı Mezeleri,
İnceliklerin Kadehindeki Şarap, Zengin Sofraların Lüks
Tatlan, Harcıâlem îçki Bira, Tarihin Süzgecinde Mutfak
Kültürümüz kitapları yazarı Deniz Gürsoy'un
kaleminden... Ferah çaylarınız olsun.
Kitabın Özellikleri
Basım Dili | Türkçe |
Sayfa Sayısı | 168 |
Kapak Türü | Karton Kapak |
Kağıt Türü | 1. Hamur |
Basım Tarihi | Ekim 2019 |
Basım Yeri | İstanbul |
En / Boy | 15,00 / 18,00 cm. |