Demlikten Süzülen Kültür: Çay

Demlikten Süzülen Kültür: Çay


Yazar: Deniz Gürsoy
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Kategori: Yemek Kitapları - İçecekler - Gurme
Barkod: 9799753294903
Fiyat: 28,00  ₺
  Tükendi
Kullanıcı İşlemleri - +

Şifremi Unuttum

Elinizde, 1912’den sonra (özel amaçlarla çeşitli çay şirketlerinin yayımladıkları hariç tutulursa) Türkiye’de yazılmış ilk telif çay kitabını tutuyorsunuz. Çayın beşbin yıllık uzun tarihi... Çay bitkisinin kökeni, yetiştirilmesi, haşatı... Türkiye’de çayın geçmişi... Çin’de, Rusya’da, Yemen’de, Amerika’da, Hindistan’da, Tunus’ta, Tibet’te, Afganistan’da, İrlanda’da çay saati... İngiltere’de beş çayı... Japonya’da çay seremonisi... Semaverin kökeni ve kullanışı.... Çay demleme sanatı... Fal meraklılarına çay falı... Demlikte kalmış çayın yararları... Çayın sağlığa yararları ya da zararları... Her türlü bitki çayı... Dünyada görebileceğiniz her çeşit çay... Dünyadan farklı çay tarifleri ya da karışımları ve ustalarından demleme teknikleri... Ünlü çay tiryakileri... Çay tadım tekniği... Çay hakkındaki bilgi kaynakları, en iyi çay bahçeleri... Çayın kronolojisi... Ayrıca kapsamlı bir çay terimleri sözlüğü... Bütün bunlar, Çilingir Sofrasında Rakı, Çilingir Sofrasında Rakı Mezeleri, İnceliklerin Kadehindeki Şarap, Zengin Sofraların Lüks Tatlan, Harcıâlem îçki Bira, Tarihin Süzgecinde Mutfak Kültürümüz kitapları yazarı Deniz Gürsoy’un kaleminden... Ferah çaylarınız olsun.
(Kitabın İçinden)

Kitabın Özellikleri
Basım DiliTürkçe
Sayfa Sayısı144
Kapak TürüKarton Kapak
Kağıt Türü1. Hamur
Basım TarihiKasım 2011
Basım Yeriİstanbul
En / Boy15,00 / 18,00 cm.